6 Mart 2016 Pazar

Bir köpeğin varlığının en temel özelliği anadili olan havlamayı yok saymak , canına kast etmek tüm canlıların ve insanların haklarının da yok sayıldığının göstergesidir.

YARATICIYA İNANMAK YARATILANLARA SAYGI DUYMAKTIR

Bir köpeğin varlığının en temel özelliği anadili olan havlamayı yok saymak , canına kast etmek  tüm canlıların ve insanların haklarının da yok sayıldığının göstergesidir. Daha da ötesi yaradanı yok saymaktır. İmanın en birinci şartını yerine getirmemektir.Ve işin en kötü tarafı bunları yapanlar en inaçlı olduğunu söyleyenlerdir.


Uzunca bir zamandır. Hayvanlar ,Hayvan Hakları , Yaşam Hakkı, Engelli Hakları , Kadın Hakları , İnsan Hakları  , Ayrımcılık  gibi konulara düşünsel sürecin yanında bir hareket oluşturmak için planlar yapıyorum.

Söyle bir şey diyebilirsiniz Hayvan  ve İnsan ne alaka? Hayvan Hakkı ve İnsan Hakkı nasıl bir ilişki diyenler olabilir. Zaten sıklıkla hayvan sever ve hayvan hakları savunucuları ile ilgili “ Çocuklara saygı duyun , insanlar önemli v.s”    hayvan haklarıyla ilgilenmenin ; insan hakları ile ilgilenmemek olduğunu düşünen kişiler mevcuttur.

 Aynı şekilde engelli bireyler içinde Engellilerin Hakları gündeme geldiğinde “ Sağlamlar varken engellileri niye eğitiyoruz, bir zeki çocuğu eğitelim engelli çocuklara kaynak ayırmak yerine , onlar normal sınıfta durmasın vs” gibi yok sayma durumu vardır.

Kadınlar içinde “ Kadın dediğin evde otur , Kadın söyle giyinmelidir v.s “ Kadını yok sayan bir algılama vardır.

 Çeşitli cinsel yönelimindeki  bireylerde yok sayılır ve aşağılanır.

Egemen etnik gurubun dışındaki  tüm gurupların dilleri , kültürleri yok sayılır .Yok sayılmanın yanı sıra her türlü olumsuz olay onların üstüne yıkılır. Roman vatandaşlar hırsızdır , Kürtler terörist , Ermeniler hain , köpekler çocuklarımıza saldırır, köpekler ısırır…

Hayvan ,Köpek ,İbne ,Karı gibi davranma, İt oğlu it , Kancık , Geri zekalı,  Mongol , Engeli misin oğlum , Ermeni dölü şeklinde  aşağılama aracı olarak  kullanılır.

Görüldüğü üzere hep yok sayma , yok etme, aşağılama durumu vardır. Peki kimlerdir bu aşağılayanlar bu aşağılayanlar tüm sosyolojik ve psikolojik araştırmalarda kişiliklerinin gelişmemiş olduğu , kendi öz saygılarını geliştiremedikleri , kendi düşünce sistemi geliştirmedikleri bilimsel olarak ortaya çıkarılmıştır.

 Benim kişisel yorumum göre ise bu insanlar hastalıklı bir düşünceye sahiptir ve hastalıkların tedavi edilmesi gerekir. Fakat durum hal böyle iken gelişmemiş düşünce ve hastalıklı bir düşünsel sistemi olan bu insanlar , kendilerinden farklı olan  her şeyi yok saymaktadır.

Hayvan Haklarını savunmak İnsan Hakkı savunmaktır , Kadın Hakkı savunmaktır ,Yaşam Hakkı savunmaktır, Engelli Hakları savunmaktır. Bunları savunuyor olmak her canlıya saygı duymaktır.


Hayvanları yok saymak : Engelliyi yok saymaktır , etnik kimlikleri yok saymaktır , kadınları yok saymak ve onların yerine karar vermeyi kendinde hak görme saçmalığına kapılmaktır..

Gökhan KAZAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://www.cnnturk.com/gokhan-kazan http://www.ajanimo.com/ogretmen-katliami-ortaya-cikardi-belediye-15-bin-lira-ceza-ile-kurtuldu/ h...