12 Mart 2016 Cumartesi

Hayvanları sokaklarda görmek istemeyenler ! Dikkat edin !



Hayvanları sokaklarda görmek istemeyen , onların varlıklarına katlanamayan , yaşam haklarına saygı duymayan, gözünün önünde sokak hayvanlarını görmek istemeyen insanlar o kadar çok ki…
Birkaç gece sokak köpekleri havladığında Belediyeleri arayıp  “Alın bu hayvanı buradan, yok edin gözüm görmesin “ diyen ,

O barınaklara kapattığınız hayvanlar hastalıklardan, sevgisizlikten yok oluyor.
Sokak hayvanlarını besleyenlere ağza alınmayacak hakaret edenler,

Kedilere , köpeklere tekme atan onların canına kast eden insanlar , koca dünyaya küçücük hayvanları sığdıramayan insanlar

Bunlar bizlerin içinde , öğretmen , esnaf , amir memur , işçi  kısaca her yerdedirler.

Merhametsiz kalplerinin derin çukurlarında yok olmuş sadece dünyanın kendilerinin ve çocuklarının etrafında döndüğünü düşünen bencil ve yaşam hakkına saygı duymayan insanlar.
Bu yazı ile sizlere hitap etmek istiyorum.

Katılaşmış , merhametsiz kalplerinin  ve düşüncesiz akıllarınıza  bu yazıyı yazıyorum. Hiç birinizin nokta kadar umursamayacağını da biliyorum. Sizler kendi maddesel dünyanızda bir sis bulutunun içinde yaşıyorsunuz. Hiç dağılmayan sisin içinde.

Hayvan severler ve hayvan hakları savunucularına  karşı , dünyanın en basit sıradan düşüncesiz bir dil  kullanarak haklı çıkmaya çalışıyorsunuz.

Çocukları düşünün , çocuklara yardım edin, çocuklar korkuyor…

Sizler bunları  boşuna ve düşüncesizliğinizden söylüyorsunuz.  Hayatlarınız incelendiğinde görülecektir hayatta kendinizden başka hiçbir şeye faydanız olmamıştır.

Bütün canlılara şefkat duymak, saygı göstermek inancın gereğidir.  Ağzı dili olmayan bir canlının hakkını koruyor olmak insanlara saygı duyulduğunun , çocuklara saygı duyulduğunun ve haklarının gözetildiğinin göstergesidir.

Salt hayvan sevgisi açısından olayı değerlendirmek bir eksik tanımlamadır. Hayvan sevgisi değil de Hayvan Hakları şeklinde düşünüldüğünde , hayvanın yaradılış hakkına saygı duyulduğunda  her türlü bahane ve sorun ortadan kalkacaktır. Hayvanın yaradılış hakkı , hayvan hakkı düşünüldüğünde olayı dinsel boyutu göz ardı edilemez.

Hz Muhammet peygamberlik görevine  başladığı sırada Arap toplumu Hayvanların da Hakkı olacağını, olabileceğini, şevkate ihtiyaç duyabileceği gibi kavramlara son derece yabancıdır. Genel cehaletin Hayvanlara yansıyan boyutuyla iç acıtacak ölçüdedir.

Fakat görülüyor ki şu zamanda bile kimi insanlar için çok fazla bir şey değiştiğini söyleyemeyiz. Bunu her gün hayatımızda görüyoruz , duyuyoruz . Her gün iç acıtıcı bir olayla karşı karşıya kalıyoruz.

Sokak hayvanlarının durumu ortadadır. Barınakların durumu ortadadır.Hz Muhammet'in Hayvan Haklarına Yönelik bazı davranışları :

O dönemde Hz .Muhammet  Develerin kuyruk tüylerini bile kesmeyi yasaklamıştır. Hayvanların aşırı çalıştırılması yasaklanmıştır.

Hayvanların canlı hedef dikilerek okla ve taşla atış talimi yapılmasını yasaklamıştır.
Bir gün yolda yüzünden dağlanmış bir eşek  görünce 
          - “ Allah’ın laneti onu dağlayanın üzerinedir demiştir.

Eşi Hz.Aişe’nin  devesine biraz sert davrandığını  görünce uyarı.

-                            -“ Merhametten mahrum olan , her türlü hayırdan mahrumdur.

Bir yolculuğu sırasında bir kuşun yuvasından iki yavrusu alanları sert biçimde uyarır. Anne kuş o sırada başının üzerinde çırpınıp durmaktadır.

-                           -Yavrularını alarak bu hayvanın canını kim acıttı? Verin ona yavrularını.

Bunu biliyor muydunuz yavrularını çöpe atıp , yada barınağa gönderdiğiniz köpekleri , yok saydığınız canları düşünün!
….

 Bir gün yolda giderken açlıktan karnı sırtına yapışmış bir deve görür. Yüzü bulutlanır ve devenin sahibine

-                                  -“ Konuşamayan bu hayvana bakarken  Allah’tan kork!

Sokak ve barınaklarda sizlerin yok etmeye çalıştığı onlarca hayvana bakarken sizler korkmuyor musunuz?

Tekmelediğiniz, barınağa kapatmaya çalıştığınız ,yok saydığınız hayvanın gözünün içine bakarken korkmuyor musunuz?

Bakın çocuklarınızın korktuğu, pislik dediğiniz köpekler !

Gökhan KAZAN



.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://www.cnnturk.com/gokhan-kazan http://www.ajanimo.com/ogretmen-katliami-ortaya-cikardi-belediye-15-bin-lira-ceza-ile-kurtuldu/ h...