7 Aralık 2015 Pazartesi

Çaycuma Ekspres Gazetesinin Haberi Hayvanları hedef gösterme amacıyla yaptığı açık ve nettir.Merhametsizlik örneğidir.





Çaycuma Ekspres Gazetesinin Haberi :

Haberde Öyle Bir Başlık Atılmış ki sanki büyük bir tehlike varmış gibi,; halkı , hayvanlara   karşı tahrik edici yanıltıcı bir haber yapılmıştır.

Haber derinlemesine inceldiğinde haberde bahsi geçen vatandaşların kim olduğu bile belli değil ? Haberi yapan belli değil?

Gece hayvan seslerinden uyumadıklarını söylemesi tamamiyle merhametsizlik örneği olarak nitelendirilebilir. Gazetenin bunu haber olarak yayınlaması , haber verme özelliğinden daha çok Hayvanları hedef gösterme amacıyla yaptığı açık ve nettir.


‘’ Yeryüzündekilere merhamet etmeyene ,gökteki de merhamet etmez ‘’ ( Hz. Muhammet S.A.)



Çaycuma da daha köpek saldırısına uğrayan duymadık görmedik .Hal böyle iken bir canavarmışlar gibi bir haber yapılması uygunsuz kaçmıştır.

Birde haberin altındaki bazı yorumlar ise tamamıyla bir düşüncesizlik  örneğidir.

Elbette sokak da hayvan sayısında artış olabilir .Bu sorun teşkil edebilir. Fakat bu sorun alalede ve düşüncesizce yapılan bir haberle çözülmez dahada çözümsüzlüğe iter.


Çocuklar hayvanlardan korkabilir. Bu korkunun sebebi onlara hayvan sevgisini öğretemeyenlerdir. Burada hayvanları kötü göstermenin hiçbir manası yoktur.

Bakım evine hayvanları hapsetmek çözüm değildir.

Ayrıca ilgili gazetenin aynı duyarlılığı , ehliyeti bile olup olmadığı belli olmayan , hız sınırının 30 ,hatta 30 hız sınırının çok fazla sayılacağı noktalardan Hızla araç süren , çocukların ve hayvanların vede yetişkin insanların zarar görmesine yol açacak kişiler ile ilgili haber yapması tavsiye olunur. Bunun için etrafına bakması yeterlidir. 


Ayrıca ilgili gazetenin şu şekilde haber yapması daha doğru olurdu.

Çaycuma da gün geçtikçe sokaklardaki köpek sayısı artıyor. Bu soğuk günlerde üşüyen ve aç susuz yaşayan kimsesiz canlara herkes yardım elini uzatmalıdır. Hayvanlar soğuk açlık la baş ederken bir de yanına insanların onlara kötü yaklaşım tarzı nedeniyle sıkıntı yaşamaktadırlar. Bizlere insan olanlara kimsesiz sokak hayvanlarına sahip olmak , onların sağlık aşı ,hastalık gibi karşılaştığı sorunlara yardımcı olmamız evimizi ve dükkanımızın kapısından su ve yemek ihmal etmemeliyiz. 

Toplumu hayvanların zararsız olduğunu anlatmalıyız. Çocuklarımızın hayvanlarla sağlık bir iletişim kurmasını onlara öğretmeliyiz. Gece uyuyamıyorum gibi alt düzey zihin söylemlerini kullanmamalıyız şeklinde 

Gökhan KAZAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://www.cnnturk.com/gokhan-kazan http://www.ajanimo.com/ogretmen-katliami-ortaya-cikardi-belediye-15-bin-lira-ceza-ile-kurtuldu/ h...