8 Aralık 2015 Salı

Hayvan hapishanesi olarak yaratılan barınaklar,Hayvan hakkı, insan hakkıyla eşit düzlemde anlaşılmadıkça....




Bütün canlılar eşittir.

Bütün canlılar eşittir. Günümüzde insan hayvan ayrımı, aslında İnsan Merkezci bir görüşe dayanarak, insanın en üstün varlık oluşu iddiasından hareketle yapılıyor.

Akla sahip olduğunu iddia ederek, doğa da egemenlik kuran insan, bütün canlılara baskı ve yaptırım uygulamayı doğal hale getirmiştir.

 Kentlerde insanların yaşam alanları elde etmek adına, sokaklarda yüzlerce yıldır yaşayan hayvanları görünmez hale getirerek, aslında hayvan hapishanesi olarak yaratılan barınaklar kuruluyor.


Belediyeler, rant ve inşaat alanları kazanmak, şeçmene hoş görünmek ,  hayvanları yaşamdan kopartmak adına talan alanlarını çoğaltarak, hayvanları o barınak adlı hapishanelere tıkmaktadırlar, zehirleyerek ölümleri onlara reva görmektedirler. Günümüz kentleri, insanların istiflendikleri, her şeyin üst üste bindirildiği, bir avuç seçkinci çıkar çevresinin rahat yaşamı adına, insanların ve hayvanların yaşam alanlarından uzak kılındığı yerler haline 
gelmiştir. 

Hayvan hakkı, insan hakkıyla eşit düzlemde anlaşılmadıkça, hayvanları hakaret nesnesi ve küçümseme alışkanlığı olarak betimlemek ortadan kalkmadıkça, bu katliamlar, hayvanlara işkence devamlılık gösterecektir.

Öncelikle: doğa da bütün canlıların yaşamın özünü oluşturduklarını, hiçbir canlının izolasyona, tecrit ve hapise maruz bırakılamayacağını, sokaklar da yaşamlarını sürdüren canlıların insan egemenliğine kurban edilmemeleri gerektiğine gönülden inanmak gerekiyor. 

İnsan egemenliği, tüm canlıların varlığını tehdit eden bir hale gelmiştir. Artık bazı hayvanların nesilleri tükenmekte, varlıkları son bulmaktadır. 

Sokak hayvanlarını barınaklarda öldürme etkinlikleri, belediyelerin ve rant çevrelerinin sistemli olarak geliştirdikleri adeta bir nazi kampı uygulamasıdır. Bu uygulamalara, hayvan hapishanesi yapımına, hayvanları sokaktan uzaklaştırmayı amaçlayan rantçı, çıkarcı ve insan merkezci anlayışa son verilmelidir.

Hayvan ve insan arasında ki hiyerarşik duvarlar yıkılmalı, her canlının eşit hür ve adil yaşamları güvence altına alınmalıdır.

Hayvan hapishanesi kabul edilemez.


Ömer Sezer








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://www.cnnturk.com/gokhan-kazan http://www.ajanimo.com/ogretmen-katliami-ortaya-cikardi-belediye-15-bin-lira-ceza-ile-kurtuldu/ h...